Search

Tweedaagse clinic Rewardbased art of riding

Datum evenement:

18 september 2021

Tijd evenement:

09:00

Locatie evenement:

Winsen, Gelderland

Ontdek hoe je jouw paard met behulp van positieve bekrachtiging kunt gymnastiseren.

Leer hoe je samen met je paard dressuur kunt beoefenen door de principes van leertheorie te combineren met de principes van Academische rijkunst. Je kunt in de clinic grondwerken, werken aan de hand, longeren of rijden. Dat is afhankelijk van waar je zelf aan wilt werken, jullie niveau en in welke positie je jouw paard het best kunt begeleiden in de oefeningen. Zoals Angelica het zelf omschrijft: Oude ideeën, nieuwe pedagogie.

Waar en wanneer:
De clinic vindt plaats op zaterdag en zondag 18-19 september op de locatie van @Paardentuinen in Winssen. 

Het programma ziet er gedurende de clinic dagen ongeveer zo uit:

ZATERDAG 18 SEP
09:00-11:30 > Theorie/Bodywork (voor iedereen)
11:30-12:30 > LUNCH
12:30-17:00 > 5 tot 6 individuele lessen. In elke les nemen we mini pauzes en is er ruimte voor gezamenlijke discussies. Zo worden ook theoriedeelnemers nauw betrokken.

ZONDAG 19 SEP
09:00-12:00 > 5 tot 6 individuele lessen. In elke les nemen we mini pauzes en is er ruimte voor gezamenlijke discussies. Zo worden ook theoriedeelnemers nauw betrokken.
12:00-13:00 > LUNCH
14:00-17:00(18:00) > 5 tot 6 individuele lessen. In elke les nemen we mini pauzes en is er ruimte voor gezamenlijke discussies. Zo worden ook theoriedeelnemers nauw betrokken.

Deelname is mogelijk met en zonder paard. Als toeschouwer wordt je nauw bij elke combinatie betrokken. 
Deelname met paard kost € 350,- incl btw. Dit is inclusief: Koffie/thee, versnaperingen én vegetarische lunch. 
Ook de overnachting van je paard in een buitenpaddock incl Duits kruidenhooi is inbegrepen. Aanvullend voer voor je paard neem je zelf mee.
Deelname zonder paard kost € 250,- incl btw. Dit is inclusief: Koffie/thee, versnaperingen én vegetarische lunch. 
Je kunt je aanmelden bij @zensitief met Paarden. Stuur een mail naar Laura.Knoops@hotmail.com. Dan ontvang je het inschrijfformulier. 
Deelnemen kan vanaf elk niveau. Wel wordt er verwacht dat je paard click savvy is en dat je zelf bekend bent met de beginselen van werken met clicker en positieve bekrachtiging.
 
Je kunt tijdens de clinic aan de slag gaan met de R+ building blocks for dressage. Bekijk zeker eens deze gratis lezing van Angelica waarin ze de basis gedragingen omschrijft waar ze al haar dressuur oefeningen uit opbouwt. 
 
Zijn jij en je paard al bekend met deze oefeningen? Dan kun je in de clinic aan de slag met het laterale werk. Traver, schouderbinnenwaarts, renner, appuyment etc. Of misschien wil je juist meer leren over het werken in een andere positie? Bijvoorbeeld naast je paard in plaats van voor je paard? Jij bepaalt waar je in jouw lessen aan wilt werken.

Nee zeker niet. Net als in de Academische rijkunst zullen we vooral veel werken vanaf de grond. In de grondwerkpositie, werken aan de hand positie, longeerpositie of rijdend. Je kunt dus ook met paarden deelnemen die niet gereden worden. Vanwege hun leeftijd, formaat, lichamelijke beperkingen of gewoon omdat je bewust gekozen hebt niet te rijden.

  • Winsen, Gelderland
  • Nederland

Evenement Details

  • 18 september 2021 09:00   -   19 september 2021 17:00
Deel dit evenement
Voeg toe aan je agenda