Search

Over mij

Een rasecht paardenmeisje. Eentje met stro in haar haren, oneindig veel thermoshirts voor in de winter en voertonnen vol met beloningsbrokjes. Sinds 2018 ben ik om naar positieve bekrachtiging en verzamel ik gekke blikken van stalgenoten. Zowel voor het gebruiken van mijn nieuwe trainingstools: beloningen, targetsticks of snuffelmatten. Of omdat ik train met keuzevrijheid, werk met start- en stopsignalen en eigenlijk amper halsters gebruik. 

En ben je nu net zo’n clickerfanaat? Of een twijfelende newbie? Je bent hier van harte welkom! Geen gekke blikken of veroordelende “maar je moet de leider zijn!”. Positief Paard is jouw clickertraining safespot! Vol met mijn hersenspinsels als paardeneigenaar en clickertrainer.  Ik kan niet stoppen met praten over clickertraining, Panksepp’s Science of Emotions en operante conditonering zoals positieve bekrachtiging. En dus is positief paard mijn uitlaatklep! 

Extra opleidingen:

  • 2019 / 2020: Master Saddle Fitting Consultant (MSFC)
  • [BEZIG 2020/2021] Animal Emotions – Karolina Westlund 

Meer over de paarden in mijn leven:

Over Floortje

Floortje is een Spaanse merrie uit 2008. 

Floortje is sinds eind februari 2021 mijn nieuwe vriendin. We zijn elkaar nog helemaal aan het leren kennen, maar tot nu toe is ze een heel zacht paard dat steeds meer contact opzoekt! Ik word helemaal relaxt van haar ontspannen staat. 

Leuk weetje: deze knappe merrie is drachtig en uitgerekend in mei 2021! 

Over Dex †

Dex was een Franse Draver uit 2013.

Dex was mijn grote leermeester. Hij was het paard dat mij liet doorzoeken naar een methode die wel bij hem paste, waardoor ik clickertraining heb ontdekt. Hij was geen makkelijk dier, maar deed altijd 200% zijjn best. Hij liet zelfs het meest verse gras staan voor een clickertraining. 

Met veel pijn in mijn hart is Dex op 12 januari 2020 ingeslapen vanwege medische complicaties.

Over Daantje

Daan is een Welsh x onbekend uit 2017.

Daantje zijn karakter past er maar net in. Is er ergens een stroomlek? Dan weet je dat direct. Zie je enkel z’n kont? Dan staat hij op z’n knieën om gras te plukken aan de andere kant van de omheining. Daan is een clown, gek op mensen en aandacht en wil in de training vooral bewegen en spelen.

Daan is in oktober 2020 verkocht als coachpaard voor kinderen met o.a. autisme. 

Over Junky

Junky is een shetlander uit 2008

Junky – ja zo heette hij echt – was het eerste paard waarmee ik echt een band opbouwde. Hij was mijn verzorgshetlander voor een aantal jaar. Samen met Junk ontdekte ik vrijheidsdressuur. Hij kwam altijd hinnikend aanrennen als ik weer kwam. Ik denk nog vaak aan deze kleine doerak terug!