Search

Wanneer het even niet lukt..

Header blog: Wanneer het even niet lukt..

Inhoudsopgave

In alle eerlijkheid: niet elke training is fantastisch. Ik sta niet altijd te stralen van trots, te genieten van elk zonnestraaltje en boordevol met energie.

Sommige dagen werkt het plan in mijn hoofd niet, ben ik te moe of heb ik geen zin. Of Dex en Daan blijven het liefst grazen met de kudde, hoe erg ik m’n brokjes ook laat rammelen.

Sommige dagen slaat de twijfel toe: “Waarom train ik zo hard als het toch niet lukt?”, “Vindt Dex het wel leuk?” of “Waarom snapt Daan me toch niet?”. En dan lijken al mijn doelen opeens mijlenver.

Sommige dagen kijk ik eens jaloers naar stalgenoten die onbezonnen een dressuurles starten. Die hun paard – zonder schulgevoel! – opzadelen voor een buitenrit of springles. Terwijl Dex die dag niet wil inparkeren bij het blok.

Sommige dagen is het heel verleidelijk om toch druk te gebruiken of te corrigeren. Om zonder ‘na te denken’ voor heel even terug te vallen in mijn oude trainingsgewoontes.

Maar ook die dagen horen erbij. Niet elke dag is even leuk, inspirerend of fantastisch. En al lijkt het op social media alsof iedereens paardenleven alleen maar bestaat uit succesmomenten, we weten allemaal dat dat niet zo is. En het is oké!

Ga lekker zitten in de wei, geniet van elkaars gezelschap en laat los. Je bent daar voor de connectie, elkaars vriendschap en wederzijds plezier. En het belangrijkste, click & treat jezelf ook eens. Je verdient het!

Liefs,

Alles over deze blog:

Inhoudsopgave

Blog categorieën:

Meer over de auteur:

Net binnen & uitgepakt:

Blogs

Alles over clickertraining, de leertheorie en de emoties van je paard!

Agenda

In deze agenda vindt je alle +R evenementen in Nederland en België

Webshop

De place-to-be voor alle clicker producten. Nu online!

Community

Lezen en zien hoe andere mensen hun paarden trainen? Kijk rond in de +R community!

Blog categorieën:

Meer over de auteur:

Nu in de webshop: