Zoek

Paard op pension? Zo verrijk je toch zijn paddock!

6725968ae0d93c286ec469d479867902

Inhoudsopgave

In Positief Paard Community staan blogs van mensen die actief bezig zijn met paardenwelzijn! De blogs gaan over o.a. het trainen met positieve bekrachtiging, natuurlijke huisvesting, enrichtment en het voerbeleid van je paard. In deze blog deelt Isabel verschillende manieren hoe je de paddock van je paard kan verbeteren. Specifiek voor mensen waarvan hun paard op een pensionstal staat. 

Is paddock verrijking op pensionstallen mogelijk?

Er is genoeg inspiratie te vinden voor het toevoegen van verrijking aan je eigen paddock of paradise. Maar voor het overgrote deel van de paardeneigenaren is dat niet meer dan een droom. Op een pensionstal ben je namelijk helemaal niet zo vrij om van alles te veranderen of vaste dingen toe te voegen. Dit bracht Isabel op het idee om ideeën te verzinnen voor mensen die hun paard op pension hebben staan.

Isabel heeft haar ideeen verdeeld in drie onderdelen. Deze gaan stapsgewijs ‘omhoog’. Heb je een eigen paddock? Dan kan je alle ideeen toepassen die je leuk vindt. Sta je in pension op losse paddock, waarschijnlijk spreekt dan alleen die categorie je aan. 

Inspiratie bij wisselende paddocks:

Heb je geen vaste paddock? Dan zijn deze ideeen speciaal voor jou en jouw paard. Deze verrijkingen zijn verplaatsbaar en geven weinig rotzooi (zoals rondvliegend hooi). Ideaal om je paard zijn paddock leuker te maken, zonder dat je stalbaas daar last van heeft. 

Snackbox

Verstop lekkere snacks (bijvoorbeeld stukjes wortels, brokjes of zaden) in een plastic box. Maak de snackbox interactief door er wat takken bij te stoppen. Zo moet je paard snuffelen/speuren naar zijn beloningen. 

Het is gemakkelijk te maken en toe te voegen/weg te halen uit je paddock. Zo heb je zonder teveel moeite en rotzooi een leuke uitdaging voor je paard. 

Halstertouw:

Een hele eenvoudige en goedkope verrijking voor je paard is het gebruiken van een (oud) halstertouw. Knoop het touw rond wortels (of andere groente/fruit/takken) en je paard heeft iets te doen in de paddock! 

Ps. Deze tip werkt ook uitstekend in stal. Hang het touw recht naar beneden zodat je paard even bezig is om de wortels eruit te halen. 

Opzoek naar meer inspiratie? Lees hier en hier nog meer tips van Isabel. 

Inspiratie bij een vaste paddock:

Staat je paard (meestal) in dezelfde paddock op je pensionstal? Daar heeft Isabel ideeën voor bedacht die vaster zijn, maar nog steeds kunnen worden verplaatst. Ideaal voor je paard & stalbaas!

Speelbox

 Deze speelbox van hout is ideaal aan een paddock toe te voegen (maar ook weer te verwijderen) en geeft je paard genoeg verrijking. Je kan er allerlei materialen in leggen, zoals hondenspeelgoed en takken. Daar tussen kan je ook nog beloningen vestoppen zodat ze extra worden uitgedaagd. Al is voor een speels paard de box met onderdelen vaak al genoeg. 

Steengoed

Verzamel een paar stenen en/of keien in je paddock. Tussen de stenen kan je allerlei lekkere dingen verstoppen zoals kruiden & planten. Ideaal voor in de hoek in je paddock. 

Meer tips nodig voor een vaste paddock? Lees hier en hier nog meer tips van Isabel. 

Inspiratie bij een vaste paddock met vrijheid

Heb je een eigen plek voor je paard met vaste paddock? Of heb je een stalbaas die je ideeën ter verrijking voor je paard net zo waardeert? Dan is deze inspiratie speciaal voor jou! 

Wilgen, wilgen wilgen

Haal gratis wilgentenen van marktplaats en vlecht er een stukje hek van. Zo maak je eenvoudig wat paden in je paddock, heeft je paard iets te snacken (want wilgen zijn heerlijkkk) en je kan er ook nog wat wortels o.i.d. in kwijt. 

Catch me if you can

Isabel haar favoriete onderdeel is deze dikke tak met snackies. Het is makkelijk te maken en op te hangen. En het is voor ieder paard onuitstaanbaar om wortels in de lucht te zien hangen! 

Let op: schuur de onderdelen wel voordat je je paard ermee laat spelen. 

Video afspelen

Er is nog meer inspiratie! Lees hier en hier nog meer tips van Isabel. 

Isabel

Isabel woont sinds 2020 in Drenthe waar ze haar eigen Paddock Paradise aan het opzetten is. Haar passie voor haar twee paarden Leyla en Callan vertaald zich in haar steeds diepere kennis over het natuurlijk paarden houden. Via haar instagram deelt Isabel de aanleg van haar Paddock Paradise, enrichment ideeën en welke planten je aan je paard kan geven.  

Je kan Isabel hier volgen: 

Geïnspireerd door deze blog? Dan zou ik het super tof vinden als je hem wilt delen met vrienden!

Interessant leesvoer:

Alles over deze blog:

Inhoudsopgave

Blog categorieën:

Meer over de auteur:

Net binnen & uitgepakt:

Blogs

Alles over clickertraining, de leertheorie en de emoties van je paard!

Agenda

In deze agenda vindt je alle +R evenementen in Nederland en België

Webshop

De place-to-be voor alle clicker producten. Nu online!

Community

Lezen en zien hoe andere mensen hun paarden trainen? Kijk rond in de +R community!

Blog categorieën:

Meer over de auteur:

Nu in de webshop: